De Ronde van Vlaanderen viert in 2016 zijn honderdste editie. Nick Nuyens won ‘Vlaanderen’ in een adembenemende spurt in 2011. Hij eindigde tweede in 2009. De koers lag hem duidelijk, want in 2003 vierde hij de zege bij de U23. Hij was de laatste winnaar met de beruchte Muur van Geraardsbergen op het parcours. De ‘Bom van Bevel’ voelde zich in zijn sas tussen Bos-, Pater- en Koppenberg. Hij kijkt met de blik van de intelligente wielrenner terug op de Ronde van Vlaanderen in de 21ste eeuw. En beschrijft hoe het er écht aan toegaat in de koers die de regio Vlaanderen internationale bekendheid schonk en die elke toprenner op zijn palmares wil zetten. Journalist Guy Van Den Langenbergh volgt het peloton sinds meer dan een decennium. Hij is de wielerschrijver pur sang, die ‘de buik’ van het peloton perfect aanvoelt. Tegelijk bestudeert hij al jaren de historiek van de wielersport. In 100 Keer Vlaanderen graaft hij naar de belangrijkste gebeurtenissen die de geschiedenis van de Ronde hebben gekruid. Dit boek is geen encyclopedische opsomming. Integendeel, 100 Keer Vlaanderen biedt een ‘persoonlijke kijk op de Ronde’ vanuit een uniek perspectief: de nuchtere ex-renner ontmoet de emotionele journalist. Hun samenwerking biedt een nieuw zicht op de boeiendste der klassiekers.
100 KEER VLAANDEREN Een persoonlijke kijk op de Ronde
100 KEER VLAANDEREN EEN PERSOONLIJKE KIJK OP DE RONDE Auteurs Nick Nuyens en Guy Van Den Langenbergh 172 blz. Formaat 21 x 21 cm met vensteromslag 15 euro ISBN 978 90 821 886 77 UITSLUITEND VERKRIJGBAAR VIA DEZE SHOP of VIA BOL.COM
ZO BESTELT U DIT BOEK Stort 15 euro met vermelding van naam en e-mailadres  op rekening BE 89 9731 0520 1685 van De Vliegende Keeper. Vervolgens stuurt u uw adresgegevens naar HIER. Zodra wij uw betaling ontvangen hebben, sturen wij u het boek op (zonder verzendingskosten).