Opvoeding ‘volgens het boekje’, wat is dat? Geen enkele pedagoog of ouder kan er een sluitend antwoord op geven. Dus moederen/modderen we met z’n allen maar wat aan? Anneke Van de Voorde (Reet, °1974) is al twintig jaar journaliste/eindredactrice voor Gazet Van Antwerpen. Met haar man Phille deelt ze twee zonen, Ricky en Vinnie. In haar column in De Markt, de zaterdagbijlage van de krant, tackelt ze in (eigengereide) stijl de idylle van het opvoedingsproces. Sigaretje onder de dampkap, campari orange steeds in de hand en ook het foert-gevoel is nooit ver weg. ‘Mijn kinderen halen het bloed vanonder mijn nagels en zuigen alle energie uit mijn lijf. Maar ... ze zijn het centrum van mijn hele universum, de campari in mijn orange.’ Het boek Opvoeding onder de dampkap heeft geen pedagogische pretenties, maar is het daardoor des te meer: herkenbaar en hilarisch, maar vooral hilarisch herkenbaar. Anneke Van de Voorde schrijft tegelijk schroomvol en zonder schroom over de dagelijkse kunst/onkunde – schrappen wat niet (bij u) past – van het opvoeden. Ze geeft antwoorden op de vragen die u zich uit eerlijke schaamte zelfs niet durfde stellen. En net daarom is deze columnbundel pedagogisch verantwoord en in zekere zin ook ‘zen’: de mislukking hangt samen met de groei naar volwassenheid. Kinderen kiezen vaak een andere oplossing dan deze die hun ouders in gedachten hadden. En toch komt het uiteindelijk wel goed. Althans meestal. Anneke Van de Voorde heeft het cursiefje in zich: haar verhaaltjes werken in eerste instantie op de lachspieren, maar geven bij herlezen lesjes in het leven mee. Precies daarom is Opvoeding onder de dampkap uniek in het genre.
OPVOEDING ONDER DE DAMPKAP De verzamelde columns van Anneke Van de Voorde in Gazet van Antwerpen
OPVOEDING ONDER DE DAMPKAP De verzamelde columns van Anneke Van de Voorde in Gazet van Antwerpen Auteur Anneke Van de Voorde 132 blz. Formaat 23 x 15 cm 10 euro ISBN 978 94 924 190 02 UITSLUITEND VERKRIJGBAAR VIA DEZE SHOP of VIA BOL.COM
ZO BESTELT U DIT BOEK Stort 10 euro met vermelding van naam en e-mailadres  op rekening BE 89 9731 0520 1685 van De Vliegende Keeper. Vervolgens stuurt u uw adresgegevens naar HIER. Zodra wij uw betaling ontvangen hebben, sturen wij u het boek op (zonder verzendingskosten).